Καρκίνος πνεύμονα: Μεγαλύτερη επιβίωση για τους χειρουργημένους ηλικιωμένους ασθενείς

Παράταση της επιβίωσης των ηλικιωμένων ασθενών με ηλικία τουλάχιστον 65 ετών επιτυγχάνει η χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα. Την αποκάλυψη έκανε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο από το Annals of Thoracic Surgery. Read More

Στεφανιαία νόσος – Ποιος ο ρόλος των στατινών στην επέμβαση bypass;

Μείωση του κινδύνου εμφάνισης μετεγχειρητικών επιπλοκών, όπως η κολπική μαρμαρυγή, υπόσχεται η χρήση στατινών πριν και μετά από μεταμοσχευτική παράκαμψη της στεφανιαίας αρτηρίας (CABG), σύμφωνα με ανασκόπηση, η οποία κατέδειξε επίσης ότι η πρακτική αυτή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου περιεγχειρητικά και μετεγχειρητικά.

«Οι στατίνες είναι μια κατηγορία φαρμάκων που συνταγογραφούνται για τη μείωση της χοληστερόλης. Είναι αποτελεσματικά φάρμακα που συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων καρδιακής προσβολής, βοηθώντας τον οργανισμό να επαναπορροφήσει τη χοληστερόλη που συσσωρεύεται στα αιμοφόρα αγγεία. Έχει αποδειχθεί ότι είναι γενικά καλά ανεκτές από τους ασθενείς, αν και μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες σε ορισμένους ανθρώπους. Έχουν επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες δύνανται να μειώσουν τις επιπλοκές μετά από επέμβαση CABG», μας εξηγεί ο χειρουργός θώρακος και καρδιάς Δρ. Γεώργιος Πολυχρονόπουλος.

Read More

Άσκηση – «Φάρμακο» και για τον καρκίνο του πνεύμονα

Η άσκηση μπορεί να μειώσει την επίπτωση του καρκίνου και να επιβραδύνει το ρυθμό ανάπτυξης των όγκων, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από Δανούς ερευνητές και δημοσιεύθηκε στο Cell Metabolism.

Η άσκηση, είτε αυτή πραγματοποιείται σε γυμναστήριο, είτε στο δρόμο, είτε ακόμα και στο σπίτι, είναι γνωστό σε όλους ότι προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία νεαρών και ενηλίκων. Μεταξύ άλλων, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και προλαμβάνει την παχυσαρκία, ένα παγκόσμιο και συνεχώς αυξανόμενο νόσημα, που συνδέεται με μεγάλο αριθμό ασθενειών, όπως είναι ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Η συστηματική εκγύμναση του σώματος, όμως, προσφέρει άλλο ένα πλεονέκτημα, άγνωστο μέχρι σήμερα, το οποίο δίνει ελπίδα στους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα.

Read More